Steppen en varen

steppen en varen op de Eem

Eerst steppen dan genieten op het water.

Je dag begint met een lekker actieve steptocht door de prachtige historische binnenstad. Je geniet van de grachtengordel en de gezellige pleinen. Rond 12:00 uur loop je naar de haven. Daar staat “Aan het roer” voor je klaar met luxe sloepen om vanuit Amersfoort de Eem te verkennen.

Steppen en varen, héérlijk!

Je vaart zelf via de onontdekte rivier de Eem richting het Eemmeer. Onderweg passeer je Soest, Baarn, Eembrugge, Eemnes en Eemdijk en neem je de schoonheid en de stilte van de omgeving in je op. De sloepen zijn geschikt voor max. 8 personen en zijn zeer stabiel en comfortabel. Een vaarbewijs is niet nodig. Als extra kan je kiezen voor een zeer luxe picknickmand aan boord. Zo kan je bij één van de vele rustieke aanlegplaatsen genieten van een met liefde samengestelde lunch.

steppen en varen is een ideaal dagje uit in Amersfoort.

De luxe sloep biedt alle comfort.

Eenmaal terug in de binnenstad staan de stoelen op de sfeervolle terrasjes weer klaar voor een aperitief en de vele restaurants voor een heerlijk diner. Een dag om nooit te vergeten.

Richtprijs: € 25,- pp bij een aantal van 8 personen. Let op: deze prijs is gebaseerd op een volledig bezette sloep (8 pers.). Voor de weekenden gelden andere prijzen. Voor alle overige informatie kijk op www.aanhetroer.nl/.  Extra: zéér rijkelijk gevulde picknickmand voor onderweg: € 15,50 pp. Steppen en varen reserveren of meer info? Klik hier.

Het step + vaar arrangement

steppen en varen

Samen genieten van een prachtige toch over de Eem

Nóg leuker wordt het om de tocht heen op de step en terug in de sloep af te leggen. De ene helft van de groep start dan in de Oliesteeg en rijdt via de binnenstad en de haven naar de Eem. Daar is één van de mooiste fietspaden van midden Nederland. Over de vernieuwde dijk rijdt je langs de Eem. Met een prachtig uitzicht over het water, boerenland en natuur. Eindpunt is het gezellige terras van het restaurant van de haven van Eemnes,

De andere helft springt meteen in de sloep en vaart in een rustig tempo de onbedorven en heerlijk rustige Eem af. Onderweg kom je elkaar regelmatig tegen. Het tempo van de boot en de steps is ongeveer gelijk.

Na het steppen is het goed varen.

Terras met uitzicht over het water

Op het sfeervolle terras van de jachthaven ontmoet je elkaar weer voor een smakelijke lunch of koffie met gebak (niet bij de prijs inbegrepen). aan groep 1 is nu de beurt om terug te varen, terwijl de anderen lekker relaxed naar Amersfoort zoeven. Uiteraard zien jullie elkaar weer in de gezellige haven. En, je stapt zo vanuit de boot het terras van Dara op. Tijd voor een wijntje!

 

Terug