De ideale step voor verhuur bij Step Events

20190515 104024 1

De ideale huurstep voor een gezellig dagje uit

Al langere tijd zijn we op zoek naar de ideale step voor verhuur en evenementen in Amersfoort. Vijftien jaar geleden was er nog maar weinig keus in steps voor volwassenen voor evenementen. Je had de Kickbike, de Kickbike en de …… Ja wat eigenlijk? Echter, schoorvoetend verschenen er nieuwe merken en nieuwe modellen. Zo waagden ondergetekende met enkele compagnons zich aan de introductie van de Dogatti. Een step die in eerste instantie bedoeld was om te steppen met je hond. Maar ook zeer geschikt bleek als huurstep in Amersfoort. Daarnaast was er de Footbike, een merk dat een leuke instapper en een heel fatsoenlijke aluminium sportstep op de markt bracht.

Beide merken hielden het al vrij snel voor gezien. Ondertussen timmerde Kostka in Tsjechië al flink aan de markt en rond 2005 kwamen de eerste Tsjechische steps naar Nederland. Een trend was geboren, want al snel volgende MiboCrussis , Yedoo en -last but not least- de Morxes. Gedurende al die tijd was de Kostka Tour Max huurstep de ruggengraat van de Tsjechische invasie.

Step voor verhuur en evenementen in Amersfoort

Toegegeven: Kickbike uit Finland was (25 jaar geleden) de uitvinder van het nieuwe fenomeen “step voor volwassenen”, bedoeld om mee te sporten. Maar al veel langer gebruikten veel forenzen in Tsjechië de step als vervoersmiddel. De reden? Na de oorlog was er geen onderdeel voor een fiets te krijgen, geen trappers, geen kettingen, ga zo maar door.

In Praag was men zo slim om dan maar steps de gaan produceren. En die gewoonte is gebleven. Nog steeds zie je veel compacte modellen met kleinere wielen die bedoeld zijn voor woon-werk verkeer. Kostka was de eerst die ontdekte dat de step met groter voorwiel veel meer kans maakte en kwam met de eerste Kostka Tour Max op de proppen. Dat was meteen een succes en dat is het nog steeds.

Betere toerstep, betere huurstep

Waardoor is de Kostka huurstep zo succesvol in Amersfoort? Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. In de eerste plaats heeft Kostka door de jaren heen de step steeds verder verbeterd. Waar de Kickbike Sport G4 jaar in, jaar uit hetzelfde was, zag de Tour Max er elk jaar nieuwe verbeteringen. Zo is het frame nu één van de meest sterke die er te vinden is.

En dat is uitermate belangrijk voor de rijeigenschappen. Immers, hoe stijver het frame, hoe minder tordering en hoe sneller de step. Wat daar ook toe bijdraagt zijn de uitstekende naven met industriële lagers. Daar kan trouwens nooit water of zand in komen en dat zorgt ook voor een langere levensduur, naast een lichtere loop. Voorts zijn het ook de uitstekende Schwalbe of Michelin banden die zorgen voor een lagere rolweerstand en fijnere wegligging.

De ideale step voor verhuur en evenementen

Hoge waardering van de klant

Ondertussen wil het oog ook wat. Daarom hanteert Kostka een hele mooie afwerking met verchroomde naamplaatjes, fijne lasnaden en mooie kleuren die variëren van matzwart tot fluorescerend geel.  Verder is de kwaliteit van de gemonteerde onderdelen ook van een hoog niveau. We noemden al de banden van A-merken als Schwalbe, maar ook de velgen (dubbelwandig) en de remmen (Shimano) kunnen de toets der kritiek doorstaan. Dat alles maakt dat onze klanten deze step als step voor verhuur erg hoog waarderen. “Hij rijdt erg fijn” is een veel gehoord compliment.

Zeer geschikte step voor verhuur

Waardoor springt de Kostka er uit? Bij onze verhuurafdeling hebben we 50 Kostka Tour Maxen en dat is niet voor niets. Dankzij de uitstekende kwaliteit en dito afwerking hebben deze niet of nauwelijks onderhoud nodig. Verder is de levensduur erg lang en de restwaarde erg hoog. Ook weten klanten dit model te waarderen. Regelmatig vliegen de complimenten ons om de oren. Niet zo vreemd als je bedenkt dat veel mensen bij een step nog altijd het model met dikken banden voor ogen hebben.

Overigens, voor diegenen die nog niet bekend zijn met alle voordelen en geneugten van het steppen, bieden we de mogelijkheid om een hele maand een Kostka Tour Max te huren voor maar € 60,-. Koop je vervolgens een step, dan krijg je ook de helft van de huur terug. Bel of mail ons tijdig voor een afspraak, want deze regeling is bijzonder populair en het aantal beschikbare steps is beperkt.

fiets of step mee met veilig dagje uit in Amersfoort

Step huren, veilig en gezond dagje uit in Amersfoort

De redenen om een step huren zijn zeer divers. Een grote groep hardlopers bijvoorbeeld heeft veel last van de knieën. Een step voor volwassenen is dan een goed hulpmiddel bij de opbouw van spierweefsel rondom de knieën.

Daarnaast is steppen vrijwel geheel blessurevrij:  het is een soepele beweging die op geen enkele manier belastend is voor de gewrichten. Ook mensen met overgewicht hebben vaak baat bij het steppen. Als steppend verbrand je veel calorieën en kan je snel afvallen.

Maar de voornaamste motivatie is natuurlijk om lekker een dagje buiten te genieten van één van de mooiste binnensteden van Nederland, Amersfoort is een onontdekte parel. Prachtige grachten, in originele staat, gezellige pleinen, honderden terrasjes en een keur aan uitstekende restaurants. Voeg daar aan toe de onvolprezen musea en je weet dat je de garantie hebt voor een buitengewoon geslaagd dagje uit.

Waarom leuker dan fietsen?

Natuurlijk is de fiets een populair vervoermiddel. Echter, in de binnenstad kleven er nadelen aan. Zeker tijdens een gezellig dagje uit in Amersfoort. Zo is de snelheid van een fiets al snel te hoog om gezellig met elkaar te kletsen tijdens evenementen. Daarnaast kom je in de prachtige binnenstad van Amersfoort op elke straathoek wel bezienswaardigheden tegen: vestingwerken en -muren, schitterende laatmiddeleeuwse huizen, verdedigingspoorten en unieke, gezellige pleinen.

Elke keer afstappen is dan een minpunt. En, op veel plekken in de binnenstad is fietsen verboden. Op een huurstep daarentegen is je tempo aangenaam laag, zodat een conversatie onderweg mogelijk is. Afstappen doe je niet, want je staat al met één been op de grond. Dat maakt de step voor verhuur uitermate geschikt voor alle evenementen. Niet in de laatste plaats omdat je op een step voetganger bent voor de wet. Zo kan je moeiteloos en ongehinderd door stadswachten, BOA’s en/of politieagenten de mooiste plekjes ontdekken.

Proefrit maken?

Bij veel bezoekers van de gezellige binnenstad van Amersfoort is de step nog relatief onbekend. Daarom kan je nu vooraf een gratis proefrit maken. Wie weet raak je zelfs zo enthousiast dat je gaat sporten op de sportstep. Ook voor de proefrit hebben we extreem sportieve exemplaren klaarstaan, waarmee je snelheden tot wel 30 km/uur kan halen. Bel ons even 06-11516840 en we zetten er één voor je klaar!