Dagje weg: steppen door Den Treek. (unieke route!!1!)

Dagje weg in het prachtige natuurgebied Den Treek vanuit restaurant Bergzicht.

Natuurlijk is Amersfoort het ideale decor voor een vermakelijke steptocht. Al rijdend op een snelle, comfortabele sportstep (het merendeel van de steps die wij verhuren is van het type Kostka Tour Max van tegen de € 500,-) ontdek je één van de mooiste binnensteden van Nederland. Een dagje weg om nooit te vergeten. Toch willen we ook graag de natuurliefhebbers iets bieden: een prachtige tocht door het natuurgebied Den Treek vanuit restaurant Bergzicht.

Langs terrassen op de step
Genieten op terras

Ontvangst met koffie en gebak

Het begint al meteen goed. Je parkeert je auto bij restaurant Bergzicht (halverwege Amersfoort en Doorn aan de Doornseweg 23) en neemt plaats op het zonnige terras met uitzicht op de bosrijke omgeving. Voordat je het weet staat er een uitmuntend kopje koffie of cappuccino voor je neus met een heerlijke punt appeltaart (of ander gebak naar keuze). Even van het zonnetje genieten. 

Vervolgens loop je naar de startplek waar de steps voor je klaar staan. Je krijgt een routebeschrijving en sloten mee. En, wil je langer willen verpozen, dan behoort een luxe picknickmand ook tot de mogelijkheden binnen dit rustieke dagje weg. Je steekt even de Doornseweg over en rijdt meteen het natuurgebied binnen. Rust!

den treek 300x158 1
Prachtige heide

Soepel steppen door de natuur

Al snel ontdek je dat je step (step voor volwassenen met groot voorwiel) veel fijner rijdt dan de stepjes van weleer. Een keer afzetten en je rolt zo 10 meter vooruit. Uiteraard geruisloos. Het enige dat je hoort zijn de ruisende bladeren, de vogels en het zoeven van de banden. Natuurlijk kan je er ook ook een sport van maken en eens lekker hard te gaan. 

Ondertussen zie je links de aflopende heide en een incidentele uitkijkplek. Gewoon een prachtig uitzicht, zeker als de heide bloeit. Rechts zijn het de bossen die het beeld domineren. Na een paar kilometer rij je het bos in en maakt de (voor het verkeer afgesloten weg, heerlijk zo’n rustig dagje weg) een bocht naar rechts.

De rust van het mooie boerenland

Even verderop verandert het landschap. Rechts nog steeds de bossen, maar rechts een afwisselend landschap met veel door houtwallen omgeven weilanden. Dit is Nederland op zijn mooist tijdens dit afwisselende dagje weg. 

Even later neem je een pad tussen de bomen en de boerderijen door en aan het einde kom je uit op de Griftdijk en verandert het landschap weer. Nu rij je een paar kilometer langs het water van de Grift (ook mooi!) en sla je rechtsaf om weer een stukje door het boerenland te rijden. Maar al snel kom je weer in de natuur van Den Treek, als je linksaf slaat het bos in.

henschotermeer recreatieplas02 600x364 300x182 1
Heerlijk zwemmen in prachtige omgeving

Mooi, warm weer? Neem een duik!

Nadat je de provinciale weg bent overgestoken, wacht je een volgende verrassing: het Henschotermeer. Een heerlijk recreatiegebied met een haast Mediterrane uitstraling. Het meer is zo groot, dat je altijd ergens op een rustig plekje in het zand of op het gras kunt uitrusten. En een duik in het koele water is dan een welkome afwisseling. Uiteraard is dit ook dé locatie om de picknick te verorberen, terwijl je geniet van een zonnig uitzicht.

Pannenkoeken bij Bergzicht!

Eenmaal uitgegeten en uitgezwommen wacht je nog maar een korte rit naar restaurant Bergzicht. Je geeft je steps weer af, neemt plaats op het terras en het is tijd voor een van de lekkerste pannenkoeken die je tot nu toe hebt geproefd. Maar niet voordat je van een verkoelend glas bier (wijntje mag ook of fris voor de kids) hebt genuttigd om dit unieke dagje weg mee af te ronden. Nieuwsgierig? Neem even contact met ons op!

Te boeken vanaf 10 personen!