Mooiste routes op de step: kies hier uit 6 mogelijkheden

Kies hier de leukste routes op de step!

fun met step tijdens een familiedag
De oude binnenstad: het ideale decor voor elk dagje uit

Route 1: de Binnenstadroute

Een historische steptocht van 6 km en één van de populairste en mooiste routes. Binnen de vestingmuur, met – uniek voor Nederland – nog niet gedempte, originele grachten. Hoewel veel boeiende onderwerpen worden besproken, is gewoon steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes en trapjesgeveltjes ook heel ontspannend. Even kijken, genieten van wat in de loop der eeuwen is opgebouwd en bewaard gebleven.

Ga ook eens binnen in de verrassende musea. Ofwel gewoon tussendoor winkelen in de gezellige winkels in de historische straten. En eindig de dag met een verkoelend drankje op één van de gezellige pleinen of een diner in één van de vele gezellige restaurants.

genieten op de step
Veilig steppen met de kids in het singelplantsoen

Route 2: de Singelroute

Deze route van ong. 10 km voert je rondom het historische centrum over de hele lengte van het in oude glorie herstelde plantsoen. In de stad is dit één van de iets langere routes.

Zo kom je langs de vernieuwde Eemhaven, maakt een aantal afdalingen bij de Monnickendam en in het park Randenbroek. Daarom is deze sportieve, en een van de mooiste routes populair bij de kids! Nu met gratis letterspel en estafette in het park voor meer plezier tijdens verjaardagsfeestjes.

Steppen door Den Treek
Genieten in de natuur

Steproute 3: de Soesterduinenroute

Je stept een prachtige route (ong. 15 km) langs één van de mooiste zandverstuivingen van Nederland. Daarbij genietend van de boslucht op een schitterend fietspad, slingerend door het bos.

De rustplek én keerpunt is Brasserie “de Lange Duinen”. Sinds kort is hier een sfeervol Oostenrijks chalet met een terras. Dus, hier kan je gezellig lunchen op het sfeervolle terras aan de rand van het bos.

de puzzelroute door prachtig Amersfoort
0 fouten! Team blauw wint de hoofdprijs

Steproute 4: de spannende puzzelroute

Nieuw: de puzzelroute. Hiervoor verdeel je de deelnemers in meerdere groepen. Elke groep vertrekt 5 minuten na de andere en krijgt een vragenlijst mee. Vervolgens beantwoorden jullie aan de hand van bezienswaardigheden onderweg alle vragen. Bij meer dan 10 deelnemers een fraaie eerste prijs gratis.

De historische binnenstad van Amersfoort is relatief klein. Daardoor kan je alle bezienswaardigheden per step bereiken. Op de step heb je bovendien het voordeel van “voetgangersstatus”. Hierdoor zijn de mooiste plekjes toegankelijker én je ziet meer dan op de fiets.  Afstand: ong. 6 km. Ook te boeken met een gastvrije ontvangst bij “De Corner” met de lekkerste koffie en ambachtelijke appeltaart (meerprijs: € 5,-).

20180907 205829
Een voormalige brouwerij naast de toren

Steproute 5: de Amersfoortse brouwerijenroute

Amersfoort was rond 1400 een flinke stad, dankzij de ligging langs een aantal handelsroutes. Het bier werd dan ook naar verre streken geëxporteerd. Bovendien groeiden grondstoffen als gerst en gruit (een voorloper van hop) in de omgeving. Ook had Amersfoort heel zuiver grondwater, wat het allerbeste bier opleverde. Dat kan je vandaag de dag ook nog proeven als onderdeel van één van de populairste routes op de step (vooral voor vrijgezellenfeesten!).

Je stept (ong. 6 km) langs de belangrijkste brouwerijen van toen. Bovendien kan je de enige kleine ambachtelijke brouwerij bezoeken. Evenals 2 van de oudste café ’s van Nederland. Hetgeen een Ideale gelegenheid is om dit dagje uit te combineren met een bierproeverij! Dit is een van de meest Bourgondische routes.

Steppen langs het water
Een prachtige route langs het water

Steproute 6: de Valleiroute

Steppend langs het slingerende Valleikanaal (de naam: Valleibeek zou meer op zijn plaats zijn), waan je je ergens in Midden Frankrijk. Want het is een schilderachtige route langs het water, de Hollandse Waterlinie, 19e eeuwse sluisjes en prachtige picknickplekken. Daarbij step je over een pas aangelegd fietspad. Bovendien is dit dagje uit goed te combineren met kanovaren! De lengte van het parcours is afhankelijk van het keerpunt en maximaal 15 km.

Na een uurtje steppen, kom je uit bij het gezellige theehuis Mon Chouette, gelegen aan het water. In het bijzonder aanbevolen dankzij alle zelfgemaakte gerechten. Na een rustmoment aanvaard je weer uitgerust de terugreis. Met de Soesterduinenroute, één van de sportiefste routes op de step!

steps langs de gezellige terrasjes in Amersfoort
Unieke tocht langs gezellige terrasjes

Nieuw! Steproute 7: de terrassenroute

Amersfoort kent wel honderd of meer sfeervolle terrassen. Waardoor het zelfs buiten het seizoen en tot laat in de avond druk bezocht en gezellig is tijdens de routes op de step. Maak eerst een ludieke, unieke tocht langs de allerleukste terrasjes, waar je kunt genieten van een drankje of meer. Zelfs bij iets minder goed weer wordt het een unieke belevenis; de meeste locaties zijn overdekt en zelfs verwarmd. Dit is één van de gezelligste routes.

Naar keuze uit te breiden met een proeverij: De tocht duurt dan 3 uur, waarvan rond de 1,5 uur steppen en 1,5 uur gezellig een drankje doen. Prijs: € 25,- pp inclusief 3 consumpties (frisdrank, bier of wijn). Liever een uitgebreider arrangement? Kijk dan onder Dagje uit!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Step huren in het centrum van Amersfoort?