Nieuw! De LEGALE elektrische step voor een heerlijk dagje uit.

Ga ontspannen en zorgeloos op stap in Amersfoort met de legale elektrische step van Stapstep. Dankzij de vernuftige trapondersteuning valt de Stapstep in dezelfde categorie als de E-bike. Dat betekent lekker relaxed door de prachtige binnenstad zonder het risico van een boete of inbeslagname.

Hij is handig en gemakkelijk inklapbaar, licht in gewicht en zo onder je tafeltje te plaatsen. Met de sterke 350 watt motor rij je ook nog eens moeiteloos en voordelig langs de grachten en pleinen, want de kosten zijn maar € 10,- per uur.

Verlichting op de legale elektrische step
Veilige verlichting

Overal legaal, maar niet hier

Overal in Europa maak je gebruik van de ont-zet-tend handige legale elektrische steps (met gashandle). Maar niet in Nederland. Hier is dit handige vervoersmiddel helaas illegaal. Niet dat dit menigeen ervan weerhoudt om er toch één te gebruiken. Het gevolg? Je riskeert een boete van € 280,- én inbeslagname van je kostbare step. Zo wordt het toch nog een duur dagje uit in Amersfoort.

Wil jij gezellig én veilig een dagje uit op de legale elektrische step? Mail ons even of bel 06-11516840!

Legale elektrische step

Maar nu is er de Stapstep. Dankzij de ingenieuze trapondersteuning is deze legale elektrische step dé oplossing voor de korte afstand. Hij valt namelijk in dezelfde categorie als de elektrische fiets. Dit volgens een officiële verklaring van het ministerie van verkeer en waterstaat die je onderaan de pagina kunt zien.

Makkelijk en comfortabele elektrische step
Snel en gemakkelijk inklapbaar

Ideaal voor in de stad

De Stapstep weegt maar 11,5 kilo en is makkelijk in te klappen. Dat én het handzame formaat maakt deze legale elektrische step ideaal voor elk ritje in de stad. Hij brengt je snel en gemakkelijk van A naar B. Je neemt hem zelfs mee in de stadsbus, metro of trein. Of je vouwt hem op en legt hem onder je tafeltje als je iets nuttigt op één van de sfeervolle pleinen in het prachtige Amersfoort.

Ook voor de langere route (Soesterduinen) is deze legale elektrische step je beste vriend. In de eerste plaats haal je met gemak 25 kilometer per uur. Daarnaast beschik je over een bereik tot wel 50 km, afhankelijk van je gemiddelde snelheid en de mate waarin jezelf mee stept.

Comfortabel

Aan jou de keus. In ieder geval geeft het heldere display duidelijke informatie over je snelheid, de afgelegde afstand, de laadtoestand van de accu, de huidige modus en de tijd dat je onderweg bent. Ondertussen zorgen de luchtbanden en de voorvering voor comfort, evenals de ergonomische handvatten.

Dankzij de krachtige motor is geen enkele helling een bezwaar. En, eenmaal op de plaats van bestemming vouw je hem in 2 seconden op tot een handzaam en makkelijk draagbaar pakketje. Hij past onder elk tafeltje en staat niemand in de weg. Opladen duurt niet langer dan 2 á 3 uur, maar dat doen wij voor je.

Snelle elektrische step
Veilig met remlicht en krachtige motor.

Veilig

Aangezien de Stapstep over een krachtige trommelrem beschikt, ga je met een gerust hart op pad. De remkracht is dusdanig dat je remweg ultrakort is. Voorts zorgen de grotere wielen voor aanmerkelijk meer stabiliteit en minder last van kleine obstakels. Het stuur is breed genoeg en de brede voetplank met geïntegreerd antislip platform zorgt voor een goede grip. Tenslotte, de heldere verlichting voor en achter maken dat je ook in de donkere maanden goed zichtbaar bent. Dat maakt een uitstapje na zonsondergang ook goed mogelijk.

Vergeleken met de elektrische scooter of brommobiel behoud deze legale elektrische step altijd de volgende voordelen: geen helmplicht, geen (scooter)rijbewijs nodig en geen verzekeringsplicht. Deze voordelen blijven van kracht, ook in het geval de elektrische step in Nederland zal worden goedgekeurd.
Wil jij gezellig én veilig een dagje uit op de legale elektrische step? Mail ons even of bel 06-11516840!

33
Zonder boete de weg op

Reactie ministerie 27 nov 2018

“We stellen ons echter op het standpunt dat een tweewielig voertuig, dat met eigen spierkracht wordt voortbewogen en dat duidelijk op het fietspad thuishoort, in de categorie fiets hoort te vallen. (…) Door de aard van de ondersteuning vallen deze steppen dus ook in de categorie ‘fiets met trapondersteuning’ en hoeven ze niet apart als bijzondere bromfiets te worden toegelaten. U mag hiermee tot maximaal 25 km/u op de openbare weg rijden.”

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Namens deze,

Hoofd afdeling Verkeersveiligheid en Wegvervoer

drs. M.N.E.J.G. Philippens